Julia i Verden

Mitt foto
Navn:
Sted: Mexico

onsdag, november 01, 2006

HOLA!

Ja saa har jeg kommet meg til Mexico... utrolig! glemte jo selvfolgelig batterier til kamera, saa har ikke faatt tratt noen bilder, men skal kjope naa, saa det kommer nok snart :)
Jeg og eline landet kl 22.30 lokal tid (vi ligger 7 timer etter dere). saa skulle vi til Tulum hvor min soster og fam er.. men det gikk ikke no fly, saa vi skulle ta buss ( som skulle ta 20 timer). vi tok taxi til busstreminalen, gikk bort til en skranke, og skulle bestille.. men det gikk ikke dit i dag.. saa gikk vi dit alle mexicanerne sto... men ikke no buss til Cancun der heller ( vi maatte innom Cancun for saa buss videre til Tulum..) men det var en mann som skulle hjelpe oss.. vi sto med alt pikkpakket og kart :) eEline kan ikke toytet spansk, og jeg stotrer meg frem med de glosene jeg har laert paa skolen.. saa til slutt finner vi ut a tvi drar til Veracruz som er paa vei til Tulum for saa aa dra videre derfra.. vi kjoper billett ogsetter oss paa bussen.. det var en chill buss med setersom kunnelegges langt ned ;) jeg sov hele turen og voknet i Veracruz.. vi gikk over gata for aa spise litt, men hva sto det paa menyen? det skjonte vi ikke, saa vi endete opp med aa bestille 2 appelsin juice ( det viste jeg i alle fall hva var ;)) snakka med en fyr paa nabobordet som fortalte hjvor playan var og hvor mye vi skulle betale med taxi til flyplaseen.. iukke mer enn 70 pesos ( deler du det paa 2, faar du ca norks pris.. saa 100 pesos er ca 50kr..)

vi kom oss til stranda, tok oss et bad og drakk Sol (ol).. sola skinte og det var ganske saa digg.. saa bestemte vi oss for aa stikke til flyplassen for aa ta fly til Cancun.. men det skulle bli vanskeligere enn forventet! alle taxiene skulle ha 120$, men det nektet jeg aa betale, saa jeg vekslet saa jeg hadde akkurat 70$, ogh til neste taxi sa jeg bare " dette er det jeg har.. kjor oss til flyplassen" og sakt saa gjort.. :) men da vi kom dit, gikk det iukke no fly.. og det som gikk dagen etter kostet 2600$ som er mer enn hva vi haded..saa da var det bare aa dra tilbake.. men jeg hadde bare 65$ igjen.. og det var bare flytaxier som kostet 155.. saa vi gikk langs veien for aa finne en lokal.. mens vi gikk, kom deten taxi som stoppet.. mannen som var passasjer spute hvor vi skulle, og ba oss sette oss inn.. Vaar forste gratis tur med taxi :)

vi kjopte bussbuillett til Cancun som da (fra mexico city egentilg skulle ta 20timer,. men 7 timer naermere skulle det ta..) skulle ta 22 timer... jeje.. vi hamstra inn mat og satte oss paa.. da det ble morkt, sovnet vi og sov noen lange timer.. men det ble ganske kaldt, saa det endre med at jeg laa og holdt rundt Eline.. mest mulig kroppskontakt;) midt paa natta maatte alle ut, for naa skulle doen tommes og bussen vaskes... dette skjedde noen ganger, men da sov jeg og Eline latet som, saa vi slpp unna ;) vi vaaknet med solen, og saa paa alle hyggelige landsbyene vi kjorte forbi.,.. saa sovnet vi igjen,og plutselig aapnet jeg oynene, og hva saa jeg.. TULUM, sto det paa et skilt.. men hae? vi skulle jo til Cancun og saa maatte vi ta buss derfra!? men neida... vi var i Tulum.. og kl var bare 14.. vi hadde regnet med aa vaere der 18... DIGG! saa (vi ble sett paa som romvesner.. er nok ikke saa vandt til aa se blonde backpackerjenter;) vi tok en taxi til Hotel Santa Fe.. da vi kom dit, kom det en liten feit mexicaner mot meg.-. "hola.. sostern min er her..kan jeg bare legge tingene her aa finne helle?" (jeg sa det jo paa spansk dal..) han smilte og viste meg vei.. han forsto nok hvem hun var.. aa der laa hun.. i en liten straahytte paa stranda og sov.. "hola" hun hyyyltew til som en stukken gris.. Tarje kom og Fia vaaknet fra sin sovn og det var en haeppi gjenforening...

saa naa er vi her.. sitter paa en internett cafe i byen ( en hovedgate.. og det er vel det.. ) og senmder mails til bekymret familie ;) vet ikke hvor ofte jeg faar vaert paa internett denne uka, for vi maa ta taxi til byen (koster 20 norske, men penger vokser jo ikke paa traer..) aa det er ganske digg paa playaen (strand for dere som ikke skjonner ;)) men jeg skal nok faatt tatt noen bilder til dere som er hjemme i snostormen (en fugl sang meg det i oret;))
regntiden er enda ikke helt over her.. skulle slutta i gaar, men regnat litt naa.. men det er liksom snakk om troperegn,saa egentlig bare digg.. og det varer saann i 10 min.. sa jeg klager ikke :)

kos dere masse! og send meg mail med oppdates fra kalde nord! hasta louego mis amigas!