Julia i Verden

Mitt foto
Navn:
Sted: Mexico

lørdag, november 18, 2006

En heidundranes fossetur...

saa skulle vi paa utflukt... haha.. siden vi ikke fikk billett til Campeche i gaar, saa tok vi inn paa hotell i byen og sikkret oss en til i dag... (det var fantastisk aa sove i en seng igjen uten myggnetting, katter, sand og regn)

Bussen gaar ikke for halv 12 i natt, saa dagen skulle bli lang. vi gikk ut av hotellet kl 12, leverte sekkene i oppevaringsting, og kjopte mat som vi spiste i "parken" ( et sted med noen traer og benker)
saa satte vi oss paa en kafee, hvor jeg kjopte en svart kaffe i en minikopp som jeg brukte ca 30 min paa bare for aa kunne sitte der aa lese litt.. men dagen skulle bli saa lang om det skulle fortsette saann.. saa vi bestemte oss for aa dra til Agua Azul som vistnok skulle vaere en fantastisk foss osv... jeg forestilte meg at vi kunne ligge i en liten lagune aa nyte frukten vaar mens vi ventet paa at det skulle naerme seg avgang til Campeche.. men denne drommen ble fort revet fra mine tanker....
vi gikk innom tur-ting for aa hore prisen.. 100$ (pesos) pr pers (gang det med 0.6 saa faar du norske kroner..) det gadd vi ikke.. men saa var det noen som stoppet oss.. Agua Azul? Ja.. 30$.. med colectivo (hvit minibuss).. flott! vi satte oss inn, og ventet.. ingenting skjedde.. vi gikk ut, kjopte vann, og satte oss inn igjen.. ingenting skjedde da heller.. saa kom eline paa at Balder (hennes bror) hadde bursdag ( noe vi har stresset med aa huske hele tiden, og som var som alarm i dag tidlig.. som vi jo selvfolgelig ikke husket for kl 3, og da er det jo 10 hjemme.. ) saa vi fortet oss ut, hun fikk ringt, og da vi kom tilbake hadde de enda ikke dratt.. saa vi satte oss inn igjen, og etter 10 min.. DA dro vi.. det skulle ta ca 40 min.. skog, skog, skog, KU, skog skog, hest :) skog, skog... liten landsby med honer og kalkuner, skog skog skog.. en gris i veien.. skog skog... Agua Azul.. vi stoppet i et kryss etter 1 og 1/2 time.. vi ble kastet ut, og der sto en taxi.. 10$ hver.. ok.. vi satte oss inn.. kjore? nei.. vente! vente paa at noen andre skulle komme aa sitte paa.. en gammel indianer dame og en mann.. kjore! skog, skog, skog.. stopp.. betale 10 pesos til for aa komme inn.. hmmm .. dette ble dyrere enn forventet! naa er vi oppi 50$ fillaern! men men.. saa stoppet vi.. her er det.. ja.. hva er det her? biler, busser, mennesker, butikker.. hvor er vannet? denne veien? sikkert.. men eline spurte for sikkerhetens skyld.. det var andre veien.. jaja.. vi gaar... aaah.. vann :) steiner.. vann som faller ned over steinene.. en foss.. oooooh :) ser opp.. graa himmel.. kommer det til aa regne? nei sikkert ikke :)

vi gikk opp til fossen.. er det dette alle lager oppstyr av? jaja.. vakkert er det *kremt* men naar vi forst er her, faar vi vare litt turister da.. saa vi fikk noen til aa ta noen bilder med oss.. det gikk an aa gaa lenger opp, saa det gjorde vi.. opp, opp, opp.. mat :) det var en jente som stekte no.. mmm det saa godt ut.. tortilla med potet og ost.. hvor mye? 5$ for 10 :) fett.. plutselig satt vi aa spiste.. vi fikk 5 stykker.. var det 5 for 10 $.. jaja.. same shitt.. det er ikke saa mye.. det var ikke saa godt heller.. mest poteten.. jeg er litt lei tortilla siden det er det eneste jeg har spist de siste ukene med indianer mexicaner vennen vaare..

vi gikk videre oppover.. aa DER begynte det aa regne gitt.. ikke mye idyllisk heller.. det begynte aa bli morkt.. bussen skulle gaa tilbake ca kl 7.. da er det morkt! kanskje vi kan sitte paa med noen turister som kjorer ned til palenque igjen!? :) vi begynte aa gaa.. det maa jo stoppe noen naar de ser to stakkarslige jenter gaa langs veien.. men neida.. vi strakk ut armen.. ingen stoppet.. man vet jo aldri hva vi har i de slitte sekkene vaare.. endelig, en bil med to spanske jenter stoppet.. men de skulle til San Cristobal.. det var andre veien.. men vi fikk sitte paa opp til krysset hvor bussen gikk fra.. takk takk..
saa var det aa gaa litt til.. og vi gikk og vi gikk... ble vaatere og vaatere.. bilen kjorte forbi.. ingne naade.. det begynte aa bli morkt.. waeaeaeae.. tenk om vi ikke rekker bussen til Campeche.. vi regnet.. kl var ca halv 6.. ok vi har 6 timer paa oss paa en 1 1/2 kjoretur. det burde vi greie.. og uansett skulle jo colectivoen kjore om 2 timer eller no.. :) dette gaar fint.. endelig stoppet en bil.. riktignok ikke hos oss, men vi gikk opp.. en engelskmann.. saa hyggelig ut.. jeg sto utenfor bilen, han aapnet ikke.. jeg saa litt rart paa han, han laaste bilen og sveivet opp viduet.. yes? hei.. kan vi kanskje sitte paa? :) hvor skal du? han skulle til Palenque.. PERFEKT! reddet! - er det riktig vei? lurte han.. Ja.. vi skal ogsaa dit.. kan vi sitte paa :) - nei.. dette er en leid bil.. jeg tar ingen tjanser.. vinduet ble lokket og han kjorte... FLOTT.... faen at vi ikke sa at palenque var andre vei.. faen faen faen.. duste mann! jaja.. "i´m siiiinging in the rain... "

Morkt.. Lys :) bil :) stoppe?? JA! en bil vi kunne sitte paa lasteplanet.. flott! med de skulle ikke langt.. takk takk.. hade.. gaa, gaa, gaa.. tenk om vi aldri kommer oss hjem.. vi har naa brutt all sunn fornuft.. tasser rundt i morket i odemarka aa haiker.. :) hehe.. det gaar SIKKERT fint!
saaa....flere biler :) 3 stykker.. 1 kjorer.. 2 kjorer...3 STOPPER! to gutter sitter i bilen.. vi er gjennomvaate og setter oss inn.. det skal ti lPalenque :) hurra! reddet! enn saa lenge da.. vi er jo fremdeles ganske saa lost! han ene er fra mexico city.. gal, litt slitsom.. snakka engelsk.. og SNAKKA.. her skulle vi ikke vaere stille nei.. og for en latter.. og alt var fantastisk! han hadde vaert i en foss og det var saaaa kult! sto under aa brolte. vi fikk se biler.. gale gale fyr ;) men hyggeilg da!
saa.. jeg ser lyset.. Palenque :) reddet! fremme! han fikk mailadressen min saa vi kunne utveksle musikk (han likte coldplay :)) de fikk noen folt til aa ta bilder av oss.. saa dro de...

saa naa er vi her.. trygge.. bussen gaar om 2 timer, vi har spist suppe og torket, mott noen kule folk som vi forhaapentligvis vil mote i guatemala.. saa naa kommer vi.. sol og varme Campeche! be were!!!