Julia i Verden

Mitt foto
Navn:
Sted: Mexico

lørdag, desember 09, 2006

Mere om Utila/Omoa.. og saa Guatemala:)

Bare litt informasjon forst... jeg har faatt noen bekymrede mail angaaende mitt alkoholinntrak.. og vil bare bekrefte at alt er under kontroll og det er enda ingen frare for utskeielser ;) ta alt med en klype salt.. for jeg skriver blogg for en uke av gangen, og da maa det frdeles ikke sant :)

Utila
siden jeg ikke fikk lagt ut noen bilder forje gang, gjor jeg det naa.. og litt forklaring til hvert bilde :)
ja dette er da paa Utila.. et lite stemningsbilde fra den ene stranden..
Jeg og eline paa baaten :)paa baaten vi dykket med.. alt utstyret giret opp og klar for avgang :)
bak er eline etter hennes forste dykk paa 30 meter i et vrak.. :) mens jeg laa paa dekk aa taena ;) hehe.. ogsaa paa baaten.. vi dro en dagstur rund hele oya.. eline dykka mens jeg laa paa dekk.. og snorkla i 5 min ;) sol sol min elskede sol ;)
den nest siste dagen vaar, hadde vi middags selskap hjemme hos oss.. vi inviterete noen av de vi kjente fra belize og noen fra dykkesenteret til Russell.. jeg lagde maten med smakshjelp av eline og spagetti hjelp av en italiener ;)paa baaten.. jeg David og en fra nederland.. han som var bitt Divemaster som vi festa med (fra forje blogg..)TreeTanic... baren oppi treet.. kjempe kult sted!! brdet paa bilde har en klinkekuleflate :) toft!!fremdeles i TreeTanic.. jeg og eline har faatt en drink av Dave.. vaar venn ;)litte granne solbrent kanskje.. :P
Guatemala
Vel... naa har vi kommet oss til Antigua i guatemala. Vi dro fra Honduras i gaar.. vi var i en liten by som heter Omoa.. det regnet, var vanvittig med mygg og alt var egentlig bare forferdelig.. siden vi hadde ventet oss en straalende sandby.. saa vi ble ikke lenge for aa si det saann... dagen etter vi kom, sto vi tidlig opp, tok en sykkelting til vegen og ventet paa bussen..
regnet poset ned, og etter 20 min kom den.. vi kom oss inn og satte oss ned.. det ble lassett inn kurver med honer og poser med katter.. hestene sto i groftekanten og barna lekte i gata... etter en times tur, var vi ved grensa.. heldig vis for oss, saa hadde vi igjen 110 limps som er 40 qetzales.. ca 40 norske.. (sist vi krysset grensa hadde vi jo Russell som gjorde alt for oss ;)) videre tok vi en colectivo (liten folkevognbuss) til Puerto Borres (eller no) saa da vi kom dit.. skulle vi ta en buss forst til Guatemala city saa videre til Antigua.. men saa kom det en til oss som saa at det gikk direktebuss til antigua fra en annen by... saa vi satte oss i en ny colectivo og saa bar det avsted.. vi humpet oss bortover.. etter en times tid var vi fremme.. men der gikk det jo ikke no buss til antuigua.. men en dame kunne ringe mannen sin, og han kunne kanskje kjore.. ok.. men nei.. det gikk ikke.. saa vi maatte kjope billett til guate city... bussen skulle gaa om en time, saa daa kunne vi like saa godt loke litt rundt.. aa der.. var det mega is til ingen pris :P vi kjopte en giga hver.. og spiste.. og off som vi ble kvalme!! men det var godt :) saa var det paa tide aa dra.. vi satte oss i bussen og kjorte.. det varte ikke lenge for vi var i guate city (dettok 5 timer, men etter all busskjoring, gikk det fort). da vi kom ut, ble vi overfalt av taxi sjaforer... han ene gikk helt oppi meg, han hadde visk ikke hort om intimgrense, saa jeg stoppa og slang litt dritt i tryne hans... saa han ble super flau aa gikk.. haha.. der fikk han den.. ikke tro jeg er en dum turist nei.. hehe.. fikk pruta ned prisen og ble kjort til hotellet..

I dag sto vi opp tidlig og gikk for aa utforske litt for vi skulle dra til Antigua.. vi bodde midt i et marked.. vi tasset rundt.. det er skikkelig hyggelig! masse fokl, musikk og mat :) folket er kjempe vennlige og sote! vi tok oss en kaffe og hentet tingene.. igjen fikk jeg pruta ned prisen og vi kom oss til bussen... vi hadde flaks for bussen skulle akkurat gaa da vi kom :) vi satte oss inn og kjorte.. det kostet 7 Q per.. noe annet enn de norske prisene det! dette var jo en chikken buss.. jeg og eline satt bak hverandre med sekkene paa setet ved siden av.. men det skulle ikke vare lenge! det kom paa masse folk, saa eline tok sekken paa fanget, og jeg satte meg halveis over den med det ene benet til vaers.. det tok ikke lang tid for det sovnet, og sov godt hele turen.. snakk om ubehagelig!!! hadde et kjaeresteparr ved siden av meg.. TRANGT! men hyggelig da.. her er det ikke snakk om aa ikke vaere naer hverandre naar man sitter paa bussen nei.. alle skal med :)
Paa mandag skal jeg og eline begynne med spanstimer og flytte til en vertsfamilie.. :) betaler 1000 for bo og skole.. det er ikke saa mye.. saa faar vi salsatimer gratis :P fett fett!
vel.. naa skal vi ut aa utforske byen.. mere oppdates senere!