Julia i Verden

Mitt foto
Navn:
Sted: Mexico

tirsdag, desember 26, 2006

Monterrico - og jul med sin glede!


Saa kom jeg og Eline oss paa en chikkenbuss som skulle fore oss til Monterrico.. Vi kjorte langs enger med kuer, hester og griser.. folk hoppet paa i fart og bussturene var billigere enn den billigste isen i norge.. saa var vi ankommet baatbrygga med baaten som skulle frakte oss de siste minuttene til mitt paradis Monterrico.. Klokken naermet seg 6, og jeg viste vi akkurat ville rekke aa se den utrolige solnedgangen i verdens enorme stillehav.. vi gikk av baaten og begynte aa gaa nedover mot stranden og hotel El Delfin. Jeg slang fra meg alt pikkpakket og dro med meg Eline paa playan.. Og som jeg tenkte.. 5 minutter over 6, akkurat som for 3 aar siden, falt solen ned i havet med et "plopp"... og da viste jeg at jeg var tilbake i mott paradis! vi gikk inn igjen og fikk et rom.. de som jobbet der saa litt rart paa meg, helt til jeg saa at jeg hadde vaert her for 3 aar siden og at Felicia var min soster.. da falt alle brikkene paa plass.. og det ble en hyggelig gjenforening! vi slang tingene paa rommet, saa motte jeg en fyr som ogsaa kjente meg igjen.. jeg spurte han om han hadde sett noen norske chicas som hang rundt her.. og JADA.. de bodde rett bortiher.. de skulle faktisk paa "morraturen" dagen etter.. saa tok han oss med for nok en gjenforening... han pekte paa hotellet og visket at "Carina sitter der oppe aa skriver dagbok som hun alltid gjor.. vaer stille.." saa snek jeg meg opp trappen, og gjett om de ble overasket.. de hadde ventet paa meg i en uke siden jeg trodde jeg skulle komme mye for.. det var et hyggelig syn! Erica laa i hengekoya, Carina skrev dagbok og Lene var i dusjen.. jeg snek meg ned og inn til rommet dems.. og der sto hun.. GUD A MEIEN det var trivelig assa!!
Vi samlet oss og skulle ut for aa spise.. En svensk fyr.. ehh.. jeg kalte han bare sverige jeg :) ble med.. senere kom ogsaa frankriket og joinet.. det var en hyggelig aften!
Dagene besto av; frokost... panekaker, frukt, jogurt og musli.. og et stort glass med enten fresa y banan (jorgubb og bannan) eller jugo de naranja (appelsin juice). saa var det paa tide aa komme seg paa playan (stranda for alle dere som ikke har plukket opp det enda) eller hotellets pool som det ble de siste dagene.. der koste vi oss paa den sorte stranda, sloss og lekte i bolgene (dette er da stranda da, i fare for at noen skal tro vi lagde saa store bolger naar vi steg i vannet.. vi er ikke blitt saaaa faejjte enda.. ) og lagde armbaand.. saa, i 1 tiden sokte vi inn i skyggen og til salat eller noe annet snadder.. saa gikk som regel jeg og carina opp til is boden og kjopte oss en "Bomba" som var 3 kuler is, banan, fersken, krem og sjokoladesaus :D mmmmmmm! etter det, var det som regel paa tide aa komme seg i dusjen og slappe litt av i hengekoyene.. saa var det solnedgang og middag.

Monterrico

Du ankommer en liten brygge med noen smaabaater og gutta som henger paa hjornet.. saa gaar du ned den eneste veien med asfalt som er der.. ser du til sidene, er det smaa tiendar (buttikk) med gamle og unge menn som plystrer etter deg ( om du er jente da.. ) saa kommer det kanskje en gris eller 5 tassende ut fra buskene, honene kakkler og hundene klor seg opptil traerne... saa slutter asfalten og det er bare en stuslig sandvei de siste fem hundre meterne til stranda. saa gaar det en vei inn til venstre hvor lene, carina og erica bodde, og videre frem og til hoyre kom du til mitt paradis :) det var ikke mye som har forandret seg paa 3 aar.. det er de samme folka som jobber paa de samme stedene og ramser opp menyen akkurat paa samme maate som de gjorde for 3 aar siden.. og jeg takket nei paa samme maate som jeg gjorde for 3 aar siden.. det er virkelig som aa reise tilbake i tid.. eller.. alt staar liksom stille der... det eneste som er nytt, er asfalten noen steder, en resturang og hotellet til lene og co..

En dag jeg og carina satt aa mekka armbaand, kom det en liten jente aa saa beundrende paa oss.. jeg spurte om hun ville laere, og det ville hun :) saa daa fikk vi selskap.. hun skravla i vei paa spansk og jeg og carina provde saa godt vi kunne aa henge med i samtalen..

El Animal

El Animal er den beste og eneste baren i hele Monterrico (utenom en daarlig disco, men den kommer jeg tilbake til..) dette er stedet aa henge fra 8 fredags kvelden.. Jeg var jo her for 3 aar siden, og da var det ikke annet aa gjore paa kveldene enn aa henge der... drikke "el animal" og shotter.. saa da jeg ankom denne fredagskvelden, var det forste som ble bestilt, en "muddslide".. noen tradisjoner maa man bare folge! saa var det en "el animal" og etter det, kunne drinkene komme som de ville ;) det var kjempe hyggelig! ikke saa mange mennesker, men det var POI :D hurra!! for dere som enda ikke er blitt plaget av min "poi", og ikke vet hva det er, kan jeg fortelle at det er saann med flammer som man snurrer rundt og lager litt action :P

Som Kikke (eieren av baren) hadde fortalt meg for jeg kom, at han trengte hjelp i baren, men som dere ser paa bildet, koser jeg meg veldig godt paa den andre siden av bardisken :) men Erica, tenkte jeg.. hun er kanskje keen.. saa jeg sa det til henne, hun snakket noen korte ord med Kikke, og saa skulle hun paa jobb halv 8 dagen etter paa El Animal :) STAS!! saa lordagen tok vi en kjapp middag saa stakk hun til animalen.. jeg lene og carina kjopte en 2 liter med ol og la oss i hengekoyene, mens vi ventet paa at det skulle aapne kl 8.. men da kl ble kvart paa, kunne vi ikke vente lenger, og snek oss forbi dorvakten og inn paa baren.. "Erica maatte jo ove litt" ;) hehe.. saa vi fikk noen drinker og kosa oss..

... Alex og meg ...

Alex jobber paa Delfin som jeg bodde paa

Det som var saa bra med aa ha enda en bak bardisken som man kjente, var at Erica kunne snike ut noen shotter og "glemme" aa skrive noen drinker paa krita.. BRA JOBBA CHICA!

... Team Animalen ...

som sakt var jo vi de forste paa baren, og det tok ganske saa lang tid for det kom noen fler.. men vi koste oss!! etter hvert da det kom flere, var det ikke lenger vi som trengte aa betale for drinkene.. gutta kom lopende da vi begynte aa danse :D heh..denne kjekkasen i rosa, var veldig spandabel og kjopte mange snadder animaler.. og han var bare hyggeilg... men det var ogsaa andre spandable, men kanskje ikke liiike hyggelige... denne snadderluffen av en kar, kom da vi danset.. han huket seg (bokstavelig talt) fast til lene og ville ikke slippe.. han spurte om hun ville ha en drinki, og selvfolgelig sier man ikke nei til det! saa saann ble det.. men hvor smart det var, er en helt annen sak! for da var det gjort.. han var paa henne som en klegg og NEKTET aa la henne gaa.. han holt rundt henne ( og han var jo ikke akkurat den kjekkeste paa stedet.. saa hun var jo liksom ikke saaa keen for aa si det saann..) men han tok jo ikke hintet.. vi begynte med aa bare si "FUERA".. dere kan jo slaa det opp i ordoka... betyr stikk av.. men NEIDA.. det forsto han ikke!! han holdt et godt tak og smilte pent.. saa dro jeg lene til meg aa saa at jeg ville ha henne for meg selv.. men han dro henne bare tilbake.. saa sa vi at jeg og carina var sammen og lene og erica.. men erica var jo i baren aa saa det jo ikke.. saa det gjorde ikke noen forskjell.. saa hadde hun kjaereste i norge, men han var jo vaffal langt unna.. assa det er snakk om lite iq assa.. alle de andre vi hang med, forsto tegninga og fikk jo bare laettis. de provde aa hjelpe lene, men alt prellet av han... saa endelig kom frankriket aa reddet henne med aa be han stikke og at han var kjaeresten til Lene... og da, endelig holdt han seg en meter unna..

Men... litt senere, da vi satt her paa denna benken, kom han tilbake.. han hadde en cuba libre i hanna og ga den til lene.. men hun takket nei, for kvelden var over, og haapet paa at han ville "fuera", men neida.. lene SKULLE ha denna drinken.. uansett.. om han maatte helle halvparten paa henne siden han ble saa ivrig.. grusoiom! saa etter mye om og men, tok jeg drinken hans og ga den til frankriket (som sitter ved siden av meg) han drakk den fort opp, og da hadde ikke kleggen mer aa tilby... men han stakk ikke.. til slutt satt frankriket aa nesten skrek i ansiktet hans at vi ikke var keene og ikke likte han.. men han forsto det enda ikke.. virkelig virkelig trist!!! men men.. vi gikk tilslutt hjem aa laa oss..

dagen etter, fortalte frankriket at han hadde kommet etter han og ville sloss om oss.... hahah.. virkelig virkelig trist assa!!!

... En solskins dag ved poolen ...

dette var livet assa! vi okuperte hele stedet.. de eneste som forstyrret oss, var BB (basseng banden) som var en gjenge gutemaletekere med matrix brikker og frysebagger med ol.. det var EN laettis gjeng..

Julaften

Saa var det blitt 24 desember, og siste luka i kalenderen var lest (og jeg savnet Aretha Franklin!) Dagen for, hadde vi gaatt paa julpalmejakt, og funnet en ganske saa fin palme som vi ponta med den vakkre julepynten lene og carina hadde kjopt i antigua..det ble veldig fint!

Saa var dagen kommet... vi begynte dagen med en super frokost, bestaaende av panekaker, annanas, banan, vannmelon, papaya og jordbaer.. alt toppet med honing, yogurt og musli... det er julefrokost det! aa drikke fikk vi licuado med jordbaer og ananas.. SMUUUD!!

saa var det middagens hoydepunkt... Vi hadde bestilt bord paa El Pelicano.. (noe som egenlig ikke var saa vits siden vi var de forste som kom. men bedre aa vaere paa den sikkre siden ;)) vi bestilte forst forrett.. tomatsuppe paa meg


og chiabatta paa de andre.. har jeg fortalt om hvitloksbroene vi faar der.. det er de diggeste i verden! varme og smuuude!!! aah savner det! saa, da det var spist opp, og vi fikk vaar tredje kurv med hvitloksbrod, bestilte vi middag.. FISK :D jeg, lene og carina delte en flaske rodvin og folte oss veldig voksene ;) saa, etter to timer, var det paa tide med desert for meg og carina.. (vi er blitt traeshe venner.. VELDIG deilig aa ha en som har samme mage som meg.. en til mat og en til sotsaker ;)) Jeg bestilte tiramisu.. aaa fytte katta det var digg!!! helt utrolig! bare smelta paa tunga.. saa var middagen ferdig.. en VELDIG verdig julemiddag!! saa var det paa tide aa kjope cola og lime til 2 literen med rom som vi hadde kjopt tidligere paa dagen.. (slapp av.. det var ikke men til bare oss 3.. (erica gaar for oyeblikket paa antibiotika, siden hun hadde vaert litt for ivrig med aa klo paa et myggestikk saa det ble infeksjon..)) saa hentet jeg gitaren og sengeteppet, saa bar det ut til julepalma.. vi samlet sammen litt palmeblader og en trerot for aa lage baal.. men det var ikke saa lett gitt.. men plutselig kom det en haug av pubertale (og upubertale) fra 8 - 17 aar gamle gutter og skulle ha fyr paa royken sin fra stearinlysene vaare.. og siden de fikk det, kunne de gjore oss en tjeneste.. vi fikk dem til aa hente litt mer ved og lage baal.. og jaggu gjorde de det ikke ogsaa.. de var kjempe flinke!! :) baalet ble stort aa fint! vi lagde drinker, spise mashmellow og pottis og sang julesanger og de 5 sangene jeg kan paa gitar.. sverige kom med en dansk jente og frankriket kom med laereren sin.. det ble en hel liten julefest.. og for ikke aa glemme gjengen paa 10 pubertale gutter :D litt senere fikk vi frankriket og laereren til aa gaa rundt julepalma med oss aa synge " saa gaar vi rundt om en pa-alme busk" og en til, som jeg ikke husker.. de ble ganske flauue paa vaares vegene.. dette var det rareste de noen gang hadde gjort.. men morro var det! erica gikk ganske tidlig aa la seg, og carina trakk seg ogsaa tilbake litt senere.. saa var det bare jeg og lene som aldri tok hintet og bare koste oss ;) hehe.. senere ble vi jo ogsaa med paa den jaevla discon med frankriket og laereren... det var ikke mye osm skjedde.. han ene fra den "farlige gjengen" kjopte en ol til meg, vi danset litt, saa stengte stedet.. men vi hadde jo med gitaren, og jeg spilte nok en gang mitt reportuar paa 5 sanger for kanskje 20 gang denne kvelden.. men det var jo nytt for dem.. damen med rott haar (felicia vet hvem hun er ) kom aa satte seg bak oss aa sang hoyt og falskt med paa erik clapton sangen og zombie.. jeg og lene skejde ut med en "gi meg fri" og "anita" og alle klapper etter hver sang.. det var litt av en julaften skal jeg fortelle dere!!