Mitt foto
Navn:
Sted: Mexico

fredag, desember 01, 2006

Historier fra Campeche og Chetumal

Ja naa har vi vaert over alle hauger og bauger! vi forlot Palenuque 17 nov. da dro vi til Campeche som vi hadde hort var en kjempe fin liten by.. vi kom midt paa natta,tok taxi til Monkey hostel og la oss til aa sove.. dagen etter sto vi opp og gikk ut for aa utforske litt.. og siden det var en saa liten by, saa ville vi bli litt kjent.. vi begynte aa gaa.. ned til vannet.. mokkete og ekkelt! :( men men.. etter vandring paa marked og i butikker, ville vi hjem for aa spise og vaske klaer. men det skulle jammen ikke bli lett.. gatene er rette og systematiske.. men litt for systematiske for oss.. alt saa jo helt likt ut! saa etter nesten 2 timer, fant vi det.. det var mye banning og sverting.. ikke f*** om denne byen er liten ass... men litt sener

e paa kvelden da vi skulle ut.. ojj.. eheh.. det er jo her vi gikk i sta!?og her..!? .. vi hadde jo da selvfolgeliog greid aa gaa i ring rundt hotellet i 2 f****ngs timer.. jaja.. kart og kompass hadde vaert bra da ja bab ;)

2 dagen vaar vaaknet vi av braak og musikk i gatene.. det var vist national dagen deres.. lange tog med barn og voksne.. men det var ikke paa samme maate som hjemme.. alleviste frem noe.. idrettsfolk kasta ball og turna.. noen sote dandere (bildet) og musikk..

det er vel det jeg kan si om Campeche.. ikkke saa mye skjedde.. med det var hyggelig! saerlig paa hostellet!

Saa var det paa tide aa komme oss videre og til Chetumal.

Felicia og tarje hadde sakt at det var "saaa fint og koselig" der, saa vi gledet oss! da vi kom, ogsaa paa natta, tok vi taxi til det som skulle vare det billigste hostellet, og det kan man forstaa at det var.. det var saa utrolig grusomt! men vi var saa trotte, at vi bare la oss i de grusomme ekle lusesengene og sov.. jeg vaaknet etter 2 timer av en merkelig lyd utenfor vinduet.. hva var det mon tro? joda.. en DUE hadde bestemt seg for aa flytte inn I vinduet vaart og sitte der aa lage VANVITTIG irriterende lyder.. TAKK! da vi sto opp, ville vi UT! det var saa grusomt der! saa vi trasket ut og inn til sentrum. da var det en mann som stoppet oss og spurte om vi skulle utsette visumet vaart.. nei.. vi skulle bare drikke liquado.. (juice) han viste om byens BESTE! saa han skulle kjore oss dit.. ok.. paa veien snakket vi om at vi skulle til Belize dagen etter.. han kjorte oss til bussterminalen for aa finne ut naar den gikk.. og saa til det liqado stedet.. vi gledet oss velidg, men fy b***e for en grusom liquado! den smakte soppel!! og hvor var vi egenlig naa?? han haddde kjort oss rundt i byen, vi ante juo ike.. men ca den veien!? etter 2 timer, kom vi oss endelig hjem.. takk og lov!med masse frukt og en stor cola, hentet vi romen paa hotellet og gikk ned til vannet for aa kose oss...

og det gjorde vi.. mens vi satt aa leste hoyt fra en krim bok (veldig spennende) kom det et fotball lag joggende forbi.. vi tenkte ikke mer over det, men etter 1 time kom de tilbake, svingte inn til der vi satt og begynte aa toye ut.. LAETTIS!! en gjeng 15 aariinger som strakk og boyde forran oss.. de var sikekrt 20 stykker, pluss treneren deres som var 22 aa og "saaaaa kul". etter de hadde toyd, stimlet de rundt oss og begynte aa stille sporsmaal.. han ene gutten kunne engelsk, saa han fungerte som tolk.. festlig.. treneren sa at han skulle plukke oss opp etterpaa saa kunne vi dra ut aa spise og feste.. ok, greit for oss :) saa lop de videre.. ikke lenge etter komdet en bil kjorende med 4 marine gutter.. de kom ut av bilen og satte seg ned.. de begynte aa kle a seg for at jeg og eline kunne prove kaerne deres.. virkelig virkelig trist! men etter en flaske rom,hadde vi det flott!! de kjopte mer aa drikke, saa skulle de ta oss med ut.. (fotballduden dukket aldriopp.. eller.. det stoppet en bil og noen av gutta lop rundt omkring,m saa det kan ha vaert han, men han kom i alle fall ikke ut.. ) saa satte vi oss i bilen for aa finne mat.. :) men det var ikke kjent i byen.. aa vi kjorte og vi kjorte.. off-- og guttene ble mer ogmer slitsomme.. til slutt sa jeg bare.." hei kan vi ikke bare ta en pizza eller no" og somsakt saa gjort :) jeg og eline fikk en superdigg pizza som de betalte :) etter det,var vi saa slitende etter alle inntrykkene ;) haha.. saa de kjorte oss hjem..

sagen etter dro vi til marcedo nuevo hvor bussen gikk.. vi kjopte masse frukt til aa ha paa turen.. en stor avocado, eple, kiwi.. ja masse.. vi satte oss fornoyde paa bussen og den begynte aa kjore.. men etter ikke saa lenge, kom en mann og sa vi ike hadde lov aa ta med frukt fra mexico til belize..og vi var ved grensa om ca 20 min.. da var det bare aa proppe i seg.. off...og jeg som hadde gledet meg saa til den avocadoen.. forsteprioritet.. jeg rakk aa spise 1 avocado, 2 kiwier, et halvt eple og en banan.. men det ble ikke akkurat noen nytelse..men men..

saa var vi i Belize...